23
máj

Szalai Gergő

Home Staging – férfi szemmel

Be kellett látnom – MŰKÖDIK.

A lakásunk eladása során elkövettük jópár klasszikus hibát:  nem nyúltunk már hozzá, mert a franc tudja, a következő lakónak mi tetszik, viszont kiemeltük a hirdetéseket (pénzért).  Aztán jöttek is az érdeklődők, turisták (így neveztem azokat, akik szabad idejükben minden vásárlási szándék nélkül nézelődnek – vannak szép számmal!) És láttak egy leharcolt lakást és láttak rengeteg elvégzendő munkát. Meg is futamodott mind, komoly ajánlatot nem kaptunk. Végül engedtünk az árból, hátha így kapósabb lesz. Nem lett. Ekkor sodort össze a sors Ágival és a home staging-el. Kaptunk egy nagyon profi tervet a kívánatos átalakításokról, és nekiláttunk…

Home staging előtt kb. 15-en nézték meg a lakást három hónap alatt és figyelemre érdemes ajánlat nem érkezett rá. A munkák végeztével levettem az internetről a hirdetéseket, hogy majd az új fényképekkel frissítve új kampányt indítunk. Erre nem lett szükség, mert hárman nézték meg a felújított lakást és mindegyik beleszeretetett. Megtörtént a csoda – ELADTUK!

A felújítás-átalakítás után két hét alatt, azon az áron, amit elképzeltünk!

Ismerősök mondák: „Normálisak vagytok!? Ezt a lakást akarjátok eladni?” Sokan mondták: lehet, hogy elvitték volna e nélkül is, de ez már soha nem derül ki.

Tanulság az én szemszögemből: a lakást olyan állapotba kell hozni, hogy a vevőnek tetsszen, és nem úgy mutatni, ahogyan nekünk. Ehhez egy „idegen” szem kell, erre saját erőből nem vagyunk képesek. Fájni fog egy két dolog (képek eltüntetése, megszokott kis emlékek, kütyük, apróságok elrakása, nem használt vagy oda nem illő bútorok lecserélése) de szükséges. Nem kevés pszichológia is van ebben a dologban, ami így utólag teljesen logikus előtte furcsa.

DE MŰKÖDIK!