VISSZAJELZÉSEK - ÉRTÉKELÉSEK

 

 

 

"Ági segített nekünk az első, saját lakásunkat otthonossá tenni. Az ő ötleteitől lett élhetőbb a hely, jól kihasznált minden felület, barátságos a belső tér. Kis változtatásokkal, kicsit kesőbb, már kibővült családként is nagyon jól tudtuk használni a korábbi bútorokat A szép belső tér pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy pár nap alatt sikerült kiadnunk a számunkra már kicsi lakást."

Makár Zénó és Makár Annamária

 

 

 

"Hatalmas dilemma előtt álltunk lakásunk csinosítása előtt! 

Mivel Ágival évek óta jó barátságot ápolunk, ez megalapozta a gördülékeny és személyes együttműködést.

Óriási energiákat mozgat meg az adott munka legtökéletesebb kialakításában!

Fontos szempont számára, az egyszerűség, célszerűség és nem utolsó sorban, a nagyon kedvező költségvetésű, de igényes és stílusos lakás kialakítása!  

Rendelkezik egyfajta veleszületett szépérzékkel, amit a saját lakásuk kialakítása sem bizonyít jobban! 

 

Szívből ajánlom mindenkinek, aki lakásból, otthont szeretne varázsolni!"

Kovácsné Polgár  Ági

 

 

 

"Home Staging – férfi szemmel

Be kellett látnom – MŰKÖDIK.

A lakásunk eladása során elkövettük jópár klasszikus hibát:  nem nyúltunk már hozzá, mert a franc tudja, a következő lakónak mi tetszik, viszont kiemeltük a hirdetéseket (pénzért).  Aztán jöttek is az érdeklődők, turisták (így neveztem azokat, akik szabad idejükben minden vásárlási szándék nélkül nézelődnek – vannak szép számmal!) És láttak egy leharcolt lakást és láttak rengeteg elvégzendő munkát. Meg is futamodott mind, komoly ajánlatot nem kaptunk. Végül engedtünk az árból, hátha így kapósabb lesz. Nem lett. Ekkor sodort össze a sors Ágival és a home staging-el. Kaptunk egy nagyon profi tervet a kívánatos átalakításokról, és nekiláttunk…

Home staging előtt kb. 15-en nézték meg a lakást három hónap alatt és figyelemre érdemes ajánlat nem érkezett rá. A munkák végeztével levettem az internetről a hirdetéseket, hogy majd az új fényképekkel frissítve új kampányt indítunk. Erre nem lett szükség, mert hárman nézték meg a felújított lakást és mindegyik beleszeretetett. Megtörtént a csoda – ELADTUK!

A felújítás-átalakítás után két hét alatt, azon az áron, amit elképzeltünk!

Ismerősök mondák: „Normálisak vagytok!? Ezt a lakást akarjátok eladni?” Sokan mondták: lehet, hogy elvitték volna e nélkül is, de ez már soha nem derül ki.

Tanulság az én szemszögemből: a lakást olyan állapotba kell hozni, hogy a vevőnek tetsszen, és nem úgy mutatni, ahogyan nekünk. Ehhez egy „idegen” szem kell, erre saját erőből nem vagyunk képesek. Fájni fog egy két dolog (képek eltüntetése, megszokott kis emlékek, kütyük, apróságok elrakása, nem használt vagy oda nem illő bútorok lecserélése) de szükséges. Nem kevés pszichológia is van ebben a dologban, ami így utólag teljesen logikus előtte furcsa.

DE MŰKÖDIK!"

Szalai Gergő

 

 

 

" - Hogy vagy képes egy idegent beengedni a lakásodba, hogy ott rendezkedjen, hiszen neked is jó az ízlésed! - kiáltott fel egy ismerősöm mikor Ágnesről meséltem.

- Úgy, hogy láttam Őt varázsolni! – mondtam. 

 

Elmondom, hogyan: egy órája róttam a lakást azokkal a piros-fehér kiegészítőkkel, amiket Ágnes tanácsolt használni a lakásban, de éreztem, hogy valami nem stimmel, végül feladtam… 

Aztán megjött Ágnes. Udvariasan megdicsérte a „lakberendezésemet”, majd miközben élénk csevejt folytattunk, ő oda sem figyelve, felkapott a lakásban ezt-azt és ide-oda tette. Én meg csak ámultam…ez nekem miért nem jutott eszembe?! Hogy, hogy nem jöttem rá, hogy ezt így kell összerakni, szétszedni, elrendezni????

 

Hát kérem a válasz roppant egyszerű, ez Ágnes szakmája, nem az enyém! (én gyermekkönyvtáros vagyok és biztos vagyok abban, hogy jó könyveket ajánlani Ágnes gyermekeinek én sokkal jobban tudnék, mint ő :)  

 

15 éve, három gyerekkel költöztünk a lakásba. Akkor felújítottuk, bár maradtak befejezetlen munkák és tervek, azzal a gondolattal, hogy majd apránként megcsináljuk. Soha nem fejeztük be, mindig volt valami sokkal fontosabb dolog, de az is hátráltatott bennünket, hogy időről-időre felmerült a családi ház vásárlásának gondolata.

A tavalyi év vége azonban nagy meglepetéssel szolgált: két hónap leforgása alatt a nagyfiúk elköltöztek és mi szinte rögtön meg is találtuk álmaink családi házát. Már csak el kéne adni a mostanit, de ez gyorsan fog menni, - gondoltuk mi. Bár a 15 év felújítás nélkül, erősen rányomta a bélyegét az otthonunkra, hittünk benne, hogy nagyon hamar jön a vevőnk, hisz ez egy szenzációsan jó beosztású lakás!

Meghirdettük több helyen is, jöttek is az emberek és bár sok volt a „nézelődő turista” volt pár komoly érdeklődő is, akik miután körülnéztek, kicsit 

csalódottan mondogatták, hogy kissé le van lakva, és páran megkíséreltek ajánlatot tenni, 2-1,5 M-val kevesebbet, mint amiért mi bárkivel is szóba álltunk volna… 

 

Ekkor talált ránk a facebookon Ágnes. Miután elmondta a tervét a lakással nekiálltunk a festésnek. A falak állapota már nagyon zavart bennünket, így végül az egész lakást kifestettük, de már Ágnes útmutatásai szerint. A visszapakolásnál, követve a tanácsokat, erős selejtezésbe fogtunk, megszabadultunk jó pár feleslegessé vált bútortól, haszontalan, porfogó tárgytól. A második lépés a lakás kiegészítők összhangba hozása volt, a lakás kezdett egyszerre letisztulni és életre kelni.

Végezetül jött Ágnes és „összefésülte” a lakást a fent leírt módon.

 

Másnapra megjött a bejelentkezett lakásnéző házaspár. Igen csodálkoztak, nem értették mi történt, de mintha a lakás teljes berendezése megváltozott volna – mondták ők és mi csak mosolyogtunk. Az árra annyi volt a reagálás: teljesen reális, szeretnék megvenni. 

 

Pillanatnyilag itt tartunk: van egy csodaszép lakásunk, ha valami közbejön, és még sem veszik meg azonnal, nincs semmi baj, apránként haladunk Ágnes további útmutatásait követve, bár jó lenne menni már az új házba, de ha a sors azt akarja, hogy most egy kicsit még gyönyörködjünk, és jól érezzük magunkat, részünkről nincs semmi akadálya! :) "

Kovács Marianna

 

 

"Még kicsik voltak a gyerekeink, amikor először voltam Ágiéknál. A házuk már akkor messzemenően lenyűgözött! Olyan azonnal, így ahogy van beköltözős típus, amin egy képet nem tennék máshova, mint ahol van, mert úgy tökéletes! Idén a saját házamba is volt szerencsém vendégül látni. Csodaként éltem meg, hogy milyen egyszerű kis áthelyezésekkel, bútortologatásokkal, a színekre való odafigyeléssel mennyivel hangulatosabbá lehet varázsolni egy egy helységet. Irigylésre méltó az, amikor valakinek a látásmódja azonnal adja az ötletet! A ház Ági adta "hangulatára" azóta is vigyázok! Remélem egyszer az udvart is kezelésbe veszi! Köszönöm, hogy időt és energiát nem kímélve szebbé és otthonosabbá varázsoltad a házam! Biztos vagyok benne, hogy még dolgozhatsz nálam és örömmel ajánlom a tehetséged másoknak is!"

 

Tamási Mónika